Pas på din dyre elcykel – tyveknægtene er vilde med den
Der skal desværre ikke så meget værktøj til for at en tyv kan stjæle en elcykel, eller batteriet til en elcykel, som hurtigt koster mange tusinde kroner. Det kan ses i statistikkerne, hvor tyverierne af de dyre elcykler efterhånden vejer meget tungt.
- Tyvene har virkelig fået øjnene op for elcyklerne. Især batterierne er både dyre og lette at omsætte på det sorte marked. Derfor har forsikringsselskaberne nu indført skærpede krav til aflåsning af din elcykel, hvis den skal være forsikret, siger Kent Forsum Sørensen, der er salgschef hos vorescykelforsikring.dk.
For at være forsikret skal elcyklen være låst til noget fast, som f.eks. en lygtepæl eller et solidt cykelstativ. Her skal der bruges en forsikringsgodkendt kædelås, hvor der findes mange nye og smarte løsninger, som du kan se eksempler på i filmen.
- Det er simpelthen så ærgerligt at få stjålet eller ødelagt sin elcykel, og ved at følge de nye låsekrav samt vores gode råd, gør du det så svært for tyvene som muligt, siger Kent Forsum Sørensen.
Gode råd
- Hvis det kan lade sig gøre, er det en rigtig god ide at tage batteriet med, når du parkerer cyklen. Så bliver den langt mindre interessant for cykeltyven.
- Parker gerne din elcykel så synligt som muligt. Det kan være med til at afskrække potentielle tyve, da de ikke kan stå i fred og ro på et sted med mange mennesker.
- Tjek også din forsikring. Mange forsikringsselskaber dækker faktisk ikke en dyr elcykel, og dermed kan du stå med regningen selv, hvis cyklen bliver stjålet.
- Prøv eventuelt at tjekke din forsikringspris på vorescykelforsikring.dk, hvor onlineberegneren viser din månedspris på under 1 minut.
Bikekey
Hvis du vælger at forsikre din elcykel hos vorescykelforsikring.dk, får du automatisk bikekey med, som er inkluderet i forsikringens pris.
Bikekey er et nationalt cykelregister, som gør det langt nemmere for politiet at finde frem til den rigtige ejermand, når en cykel er stjålet.
Læs mere på bikekey.com.
Tilbage til oversigt